Színek javítása vagy bohóc kontúrozása – melyikrõl van szó?

A kontúrozás nem egy új smink technika, mégis csak nemrég lett népszerû a nõk között, akik alkalomra kisminkelik magukat. Tavalyi év a strobing technikáról szólt (világos kontúrozás) és a hagyományos bronzosító kontúrozásról. Az utóbbi idõben egyre népszerûbb a színes korrekció. Mit nevezünk bohóc kontúrozásnak? Hogyan mûködik a színes korrekció?

A színes korrekció, amint a nevében is szerepel, színes kontúrozást jelent. Ennek elvégzéséhez a hagyományos bronz korrektor helyett színes korrektorokat használunk. Ez a technika tökéletesen kiemeli arcunk természetes kontúrját és minden tökéletlenséget lefed. Hogyan mûködik? Egyszerre több színû korrektortviszünk fel, a bõrünk igényeitõl függõen. Azokon a területeken, amelyeken kiemelésre használjuk a korrektort (homlok közepe, orrhíd, arcpofák) zöld és sárga árnyalatokat használunk. A zöld korrektor tökéletesen lefedi a pattanásokat és a bõrpírt. A szem területén narancs vagy, ha nagy sötét karikáid vannak, akkor piros színû korrektort ajánlatos használni. Azokon a területeken, amelyeket hagyományosan lefedünk, használj bézs vagy barna korrektort. A homlok tetejére tegyél violaszínû korrektort és az arcpofára rózsaszín köröket enyhe pír létrehozásához.

Lehet-e az arckontúrozási hatást színek használatával elérni? Smink Vloggerek azt állítják, hogy lehet. A szín korrekció hatásos, természetes és könnyebb a bõrünk számára. Minden a megfelelõ színek helyes elhelyezésérõl és egyesítéstõl függ, (a legjobb egy szivaccsal) amely egyesítés széleinek tökéletesen alkalmazkodnia kell a bõrünk színével és természetes hatást kell keltenie. A kontúrozás legfontosabb része a színek egyesítése amíg nem olvadnak be a bõr színébe és természetes hatást keltenek.

Honnan ered a korrektorok használata az alapozók, bronzosítók és kiemelõk helyett? A szín korrekció trendet egy 17 éves Vlogger, a Tiana Cosmetics csatornáról találta ki. Tiana Vancouverból származik. Tiana kozmetikumokat tesztel, smink útmutatókat ír és tanítja a sminkelést. Egyik videójában bemutatta a hagyományos és nehéz kontúrozás alternatíváját; színes korrektorokat használt. Tiana bebizonyította, hogy a színes korrekció könnyen helyettesítheti az alapozó, bronzosító és kiemelõ sûrû rétegét.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük