Hogyan tudod hozzáilleszteni a nude ajakrúzst az arcodhoz?

A mindennapi smink nem nehéz? Tévedsz. Annak ellenére, hogy nem olyan intenzív színû kozmetikumokat használsz, nem olyan könnyû összekombinálni õket, hogy az arcodon is jól nézzenek ki. Általában az ajkak a legbonyolultabbak. Ajak smink vagy nem? Nude ajakrúzs vagy inkább csak egy balzsam? Ha ajakrúzs, akkor milyen árnyalat? Az ilyen (és egyéb hasonló) kérdésekre lent található a válasz.

Nude ajakrúzs az egyik legnépszerûbb trend már évek óta. Klasszikus; gyakran olyan nõk választják, akik nem elég bátrak piros színt viselni. Ezzel a smink technikával, világosítjuk ajkunk színét, így a tónusa hasonlít az arcbõrünkre. A legfontosabb az, hogy az ajkunk málna vagy rózsaszín árnyalatát fedjük be lágy semleges bézs színnel. A látszattal ellentétben hibákat is elkövethetsz, amitõl egy hullára fogsz hasonlítani.

#1 Korrektor rúzs helyett

Sokan a rövidebb utat választják ennél a lépésnél. Mivel a korrektort az arcon használjuk, amivel lefedjük a bõrpírt és a tökéletlenségeket, ugyanilyen hatással lesz az ajkakra is; ennek eredményeként nem kell nude ajakrúzst vásárolnod. Nos, tévedsz. A korrektor kiszáríthatja az ajkaid, amitõl pelyhesedik és felrepedezik. Színe megegyezik az arcbõröddel, amitõl olyan sápadt leszel,mint egy hulla.

#2 Rossz ajakrúzs tónusa

A drogériában az elsõ megpillantott nude ajakrúzst betesszük a kosárba. Ez egy további hiba, ami a korrektorhoz hasonló eredményeket vonz maga után. Az ajakrúzst is mindig a bõrszínének megfelelõen kell kiválasztani – sose legyen világosabb, mint az arcbõrünk. Válassz egy árnyalattal sötétebb színû terméket, mint amilyen a bõröd. Kerüld el a túl sok fehér vagy barna pigmentet tartalmazó rúzst, mert ettõl csak laposabban néz ki az ajkad.

#3 Rossz ajakrúzs árnyalat

Beszéltünk az ajakrúzs tónusáról, ugyanakkor különbözõ árnyalatú nude rúzsok is vannak. Ha nem a megfelelõt választod ki, hamis hatást keltesz. A rúzs színét három alapvetõ típus szerint kell meghatározni: világos bõr rózsaszín, barack és lazac árnyalatok, medium bõr egy picit aranyozott nude és sötét bõr karamell nude.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük