Hogyan készítsünk fedõ sminket?

Elszínezõdés, sötét karikák a szem körül, seprû vénák – ezek mind a te bõrproblémáid? Ha igen, akkor határozottan meg kell tanulnod a fedõ smink technikát. Segít lefedni a tökéletlenségeket és a bõrnek természetes és szép megjelenést nyújt.

Hogyan válasszuk ki az alapozó megfelelõ árnyalatát?

Ez a smink alapvetõ ismerete és egyben a sminkelés elsõ szabálya. Az alapozó megfelelõ árnyalatának kiválasztása meghatározza a végsõ hatást. Hogyan válasszuk ki a megfelelõt? Az alapozónak egy vagy két árnyalattal világosabbnak kell lennie az arcod tónusától. Fontos, hogy tökéletes összhangba kerüljön a bõr tónusával – ezt ellenõrizned kell. Ezt hogy tegyem? Ilyenkor követ el hibát a legtöbb nõ, ugyanis a csukló színének megfelelõ árnyalatot választanak ki! Nyilvánvaló, hogy nem ezen a testrészen fogod viselni az alapozót. Az állkapcsodon vagy az állon érdemes kipróbálni a színt. Tegyél fel egy kevés mennyiségû alapozót különbözõ árnyalatokban és várj pár percet. Ezen idõ alatt az alapozó beolvad a bõr színébe. Azt válaszd ki, amelyik a legkevésbé látható az arcodon.

Bõrtípus vs alapozó

Ugyanolyan fontos olyan alapozót választani, amely megfelel a bõrtípusodnak. Miért? Nem csak a jó hatásról van szó. Egészséged is értékes. Az alapozódnak olyan tulajdonságokkal kell rendelkeznie, amellyel teljesíti a bõröd igényeit. Tehát a hidratáló alapozó a száraz és érzékeny bõrt táplálja, míg az olaj nélküli alapozó legjobban a zsíros és pattanásos bõrt ápolja. Ha nem a megfelelõ kerül kiválasztásra bõr irritáció, bõrkiütés és szárazság tapasztalható.

A kevesebb jobb

Ha azt gondolod, hogy minél több alapozót használsz annál jobb, akkor nem is tudod, mennyire tévedsz! Az alapozó vastag vonala jelentõsen elkülönül az állkapocs vonalától, pórusokba gyûlik, csúnya foltokat képez, és ettõl idõsebbnek fogsz kinézni. A tökéletlenségek fedésére csupán kevés mennyiségû alapozóra lesz szükséged. A pattanásokra és foltokra korrektor használata javasolt.

Korrektor

Az alapozó csak az egyik kozmetikum, amit a fedéshez használunk. Továbbá szükséged lehet egy az alapozótól világosabb árnyalatú korrektorra. A korrektor segítségével lefedjük a szem körüli sötét karikákat, seprûvénákat, pattanásokat és foltokat. A korrektor textúráját a bõrtípusodnak, évszaknak és alapozó típusának megfelelõen kell kiválasztani. Fontos, hogy az összes kozmetikum tökéletesen illeszkedjen a bõrhöz ahhoz, hogy tökéletes végeredményt nyújtson. p>

Hogyan legyen tartós az álcázó smink?

Ennek legjobb módja, hogy egy fényáteresztõ vagy mattosító púdert használjunk. Mindkettõ beleolvad az alapozóba és a bõr színébe. A púderek többsége ásványokban, vitaminokban és tápláló anyagokban gazdag, amelyek megfelelõen kezelik a tökéletlenségeket és láthatóan megváltoztatják a megjelenést.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük