Hogyan lehet megszabadulni a miteszerektől?

Nincs rosszabb, mint egy csomó fekete pötty az orr közepén. A mitesszerek tönkretehetik a hibátlan bőrt és a szép sminket. Vajon meg lehet tőlük valahogy szabadulni?

Rengeteg módja van a mitesszerek eltüntetésének. Csak aszerint kell kiválasztani a legjobb módszert, hogy milyen mélyek és nagyok a mitesszerek és milyenek az erőforrásai (akár az idő, akár a költségvetés tekintetében). Ha az orrodon lévő fekete pöttyök zavrnak, íme néhány ötlet, hogyan tudod eltüntetni őket.

Kozmetikumok

Hogyan lehet gyorsan megszabadulni a mitesszerektől? A drogériában kapható kozmetikumok használatával, nyilván. Választhatsz például hámlasztók (mind a mechanikus, mint az arcradír, mind az enzimatikus hámlasztók) és tisztító arcmaszkok közül. A leghatásosabbnak vélt maszkok a lehúzható arcmaszkok, amelyek felvitel után megszilárdulnak és amikor levesszük, kihúzzák a pórusokból a szennyeződéseket. A hatás azonnal látható.

Otthoni módszerek mitesszerek ellen

A kozmetikumok alternatívájaként a megfizethetőbb lehetőség az otthoni módszerek és itt ugyanannyi lehetőséged van. Használhatsz házi készítésű, olajokon alapuló bőrradírokat (ezeket gondosan válaszd meg, hogy elkerüld a pórusok további eltömődését), de készíthetsz saját magadnak arcmaszkot is, akár a lehúzható változatot is. Hogyan kell ezt csinálni? Íme néhány ötlet.

1 / Arcmaszk szódabikarbónával

A szódabikarbóna vízzel keverve hatékonyan tisztító pasztát alkot a bőröd számára. Ha az orrodra kened és egy fogkefével (tiszta fogkefével!) dörzsölöd, meglátod, hogy egyszerű módon megszabadulhatsz a mitesszerektől. Masszírozd a bőrt 2 percig, majd öblítsd le és alkalmazz tonikot vagy szérumot a pórusok lezárásához. Ne feledd azonban, hogy a szódabikarbóna nagyon erős és megemeli a bőr pH-értékét, így a bőrt kiszáríthatja és irritálhatja. Emiatt tanácsos a szódabikarbónás maszkot csak időnként és nem rendszeresen használni.

2 / Hámlasztó arcmaszk tojással

Az orron lévő mitesszerek könnyen eltüntethetők tojásfehérjével. Csak egy kicsit fel kell verni, majd tiszta és száraz bőrre felvinni, csak a mitesszerekkel borított területekre. Minden egyes tojásfehérje-rétegre egyetlen csíkot kell helyezned, majd a tetejére még több tojásfehérjét kell tenned. Így egyfajta szalagot hozol létre, amely ha megszárad, le lehet húzni az orrról és ki lehet húzni a mitesszereket.

Mitesszer vákuum

Az utóbbi időben nagyon népszerű lett az úgynevezett mitesszer vákuum. Ezek olyan kütyük, amelyeket nem olyan könnyű beszerezni bármelyik boltban, ezért érdemes online beszerezni. Megéri, mert ez a kütyü bizonyítottan hatékony a nem kívánt mitesszerek eltávolításában. Hogyan működik?

A mitesszer vákuum egyfajta vastag tollra hasonlít és a hegyét a bőrre helyezik. Szívó hatást hoz létre, amely kihúzza a pórusokba szorult szennyeződéseket. A mitesszerek eltűnnek, a bőr pedig tiszta marad. Figyelem! Érzékeny, pattanásos vagy kuperózisos bőrűeknek nem megfelelő, mert akkor irritációkat és nem kívánt komplikációkat, például felszakadt ereket okozhat.

Ne feledkezzünk meg a gőzről!

Ez egy olyan szépségápolás, amelyet a tisztítás megkezdése előtt érdemes megfontolni. Az arc gőzölése megnyitja a pórusokat (néhány aromás olajat is tehetsz hozzá). Egy rövid kezelés a forró víz fölött és máris sokkal könnyebbé válik a mitesszerek eltávolítása. Az orrodon lévő mitesszerek pillanatok alatt kipattannak!