Hogyan készítsünk Pop Art/Képregény Sminket?

Farsangi buli, szilveszteri jelmezbál, képregény kiöltözés vagy éves diák farsangbál? A Pop art stílus mindig megfelelõ megoldás! A képregényes smink irreális megjelenést ad az arcnak és a színek kombinálásával lenyûgözõen nézhetsz ki. Ismerkedj meg a Pop Art smink néhány lépéseivel.

Mire van szükséged?

  1. Természetes alapozó vagy (a hatás fokozása érdekében) világosabb tónusok.
  2. Fekete szemhéjtus (vízálló a legjobb) vagy tartós szemceruza.
  3. Rikító szemceruza, mint pl. világos sárga, rózsaszín stb.
  4. Világos pír (legjobb a mattító a kiemelõ helyett).
  5. Szempillaspirál vagy mûszempillák.
  6. Piros vagy lágy szájceruza vagy ugyanolyan színû festék.
  7. Sötét és kifejezõ ajakrúzs.
  8. Fehér arcfesték (ez opcionális).

Vidd fel az alapozót és a pírt

A Pop Art sminket, mint minden egyéb sminket alapozóval kezdjük. A világosabb színek mû megjelenést adnak az arcnak és ebben a sminkben ez a kívánt hatás. Mégis a túl sok fehér sem néz ki túl jól. Arcpofánkra tegyünk egy kevés világosabb matt pírt csillogó elemek nélkül.

Fektess nagy hangsúlyt a szemhéjakra és az ajkakra

A teljes felsõ szemhéjat be kell fedni a kívánt színnel. A színpaletta határtalan választékú (sárga, piros, rózsaszín, kék, viola és zöld), de fontos, hogy a szín matt és jól látható legyen. Keverés nélkül vigyük fel és hagyjuk meg a szélek formáját. Az ajkakra sötét és kifejezõ ajakrúzst használjunk, mint pl. a pirosat, viola vagy barna színt.

Az éleket emeld ki szemhéjtussal

A Pop Art sminkben fontos kiemelni az éleket, úgy ahogyan az a rajzokban van. Fekete szemhéjtussal emeld ki nem csak a felsõ szemhéjad, hanem az alsót is (az egészet mûszempillákkal fejezheted be), illetve a szemöldököt (hegyes, mû és túlméretezett) és a szemhéjfesték és a száj széleit. Az arcot fekete vonalakkal kell kontúrozni az arccsonton, orr hídon, állon és az arc körül.

Varázsolj képregény figurát az arcodnak

A piros szájceruza vagy festék nagyszerû a pontok stratégiai felvitelére az arcodra. Így korlátozzuk a képregényszerû helyszíni korrektor hatást.

Adj mélységet a sminkednek

Ez a lépés opcionális. Fehér festék lágy érintésével az alsó ajkakon 3D hatást kelt az ajkakon a Pop Art stílusban.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük