Hogyan és hol használjuk a kiemelõt?

A kiemelõ még egy olyan kozmetikum, amelyre szükségünk van a sminkelés során. Segíti kontúrozni az arcot, a szemek optikailag nagyobbak, és ami a legfontosabb frissességet nyújt a bõrnek, amitõl természetes és szép megjelenést kapunk. Derítsük ki, hogyan és hol alkalmazzuk a kiemelõt egy szép végeredmény érdekében.

Az utóbbi idõben a kiemelõk többfunkciós kozmetikumokká váltak. A profi sminkesek szemhéjfesték helyett használják, az arcvonások karcsúsítására és az ajkak dúsítására. Továbbá, úgy tûnik, hogy a kiemelõ felkapott lett azoknál a lányoknál, akik épp, hogy elmerültek a smink világában. Csak néhány alapvetõ szabályra lesz szükséged a kiemelõ használata során ahhoz, hogy fiatalos és szép megjelenést nyerj.

A legtöbb esetben a kiemelõt csillogó kozmetikumokkal párosítjuk, noha a kozmetikumok világában sokkal több található. A kiemelõ smink alapozó formájában lehet, amely lefedi a bõr egyenetlenségeit és ragyogást biztosít. Ugyanakkor a kiemelõ hab formájában is található, mely kivételes állagával megkönnyíti használatát. Ezektõl eltekintve a kiemelõ, az alapozó és a korrektor tulajdonságaival is rendelkezhet. A megfelelõ használata fiatalíthat és elrejtheti a tökéletlenségeket.

Hogyan és hol használjuk a kiemelõt?

A kozmetikum állagától függõen használhatjuk ujjainkat, kis szivacsot vagy kefét. Minden sminkes abban egyetért, hogy a kiemelõt az arc azon részein kell használni, amelyet szeretnénk megnagyobbítani. Ezek lennének az: arccsont, homlok, áll közepe, homlok vonal és kupid nyila (a száj feletti rész). A kozmetikum kevés mennyisége a kefén elegendõ ahhoz, hogy kiemeld arcod elõnyös részeit.

Arckontúrozás

Az arc kontúrozását megfelelõ kozmetikummal kell végezni. Az arc tökéletlenségeit lefedõ korrektor és kiemelõ az arc színéhez kell, hogy illeszkedjen. Nem feltétlen szükséges vastag vonalban felvinni a terméket azért, hogy jól nézzünk ki, hiszen a korrektor vagy kefe egy mozdulata is elegendõ. Fontos összekeverni a termékeket. Ehhez két eszközt használj: egy kisebbet az orr körüli részre, ajkakra és szemre, valamint egy nagyobbat az arccsontra, homlokra és nyakra.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük