Veszélyes: magasfeszültség és a szőke! Hogyan küzdjünk meg a statikus elektromossággal?

A magasfeszültség és a szőke meglehetősen összefonódott kapcsolata régóta előfordul. Mindez azért van így, mert a hajszálak kidobhatják az elektronszálakat, amelyek olyan erős statikus elektromosságot hozhatnak létre, amely veszélyes és akár életveszélyes tud lenni.

A statikus elektromosság akkor jelenik meg, amikor a test töltött részecskéket bocsát ki, amikor elpárolog a bőrünkről naponta. Először is, itt megemlítjük, hogy kiüríteni a statikus hajat nem csak gondod, hanem szükségessége, hiszen különben súlyos sérülést okozhat.

A legjobb módja annak, hogy megszabaduljunk a statikus elektromosságtól, antistatisztikus hajkezelési termékek használata, amelyek hővédő és hajvédő hatásuk mellett csökkentik a statikus összetevőket, amiket a legtöbb haj típusra lehet használni. Maguk a termékek általában egy egyoldalas kiszerelésben kaphatók, amely a leggyakoribb hajápolási módszer.

Az antistatisztikus termékeket arra használjuk, hogy csökkentsük a haj statikus elektromosságát, különösen a magasfeszültség hatásai növelik, amit általában 1000 és 4000 volt közötti feszültségek okoznak.

Ha természetes módon szeretnénk csökkenteni a statikus hajat, a növényi olajok használata nagyon jó módja annak, hogy csökkentsük a szigetelő hatást a hajhoz. Az olaj bőrre és hajra is alkalmas, különösen akkor, ha a haj szinte már száraz. A növényi olajok használatakor ügyeljünk arra, hogy ne használjuk túl az olajat, mert az csökkenti a haj rugalmasságát és súlyosbíthatja a problémát.

Az antistatisztikus alkoholok használatával is csökkenteni tudjuk a statikus haj hibáit. Az alkohol nagyszerűen csökkenti a haj szagát és segít megelőzni a korpásodást is. Az alkohol által elkezd terjedni a haj közepén és végén is. Egyes esetekben jobb, ha az alkoholt megelőzi egy hajmaszk használata, abban az esetben, ha szükséges.

Végül, de nem utolsó sorban, a száraz hajszárító szinte leküzdhetetlen eszköz, ha statikus hajt észlelünk. Azonban, amikor használjuk, fontos, hogy válasszunk olyan beállítást, amely alacsonyabb hőfokon kering, hogy a hajat ne égesse el. Az alacsony hőfokon keringő száraz hajszárító segít megakadályozni a statikus haj kialakulását és így megszüntetni a hibákat, amit a szárazság okoz.

Reméljük, hogy a cikkünkben elmondott ötletek segítettek abban, hogy miként tudunk küzdeni a statikus elektromosság okozta problémákkal a hajunkon. Megengedjük magunknak, hogy próbáljuk ki a fent említett módszereket, hogy helyrehozhassuk a statikus hajunk hibáit és meglátjuk, melyik csökkenti legjobban azokat. Függetlenül attól, hogy melyiket választjuk, mindig fontos szem előtt tartani a biztonságos használatot spéciálisan a magasfeszültség esetében.