Toner vagy illatosvizek – melyik a jobb választás?

Az arcápolási rutin egyik legsérülékenyebb pontja a toner, de az illatosvizek is növelik a bőrniekről közölt információkat. Azonban sokféle szempontból van hasonlóság és különbség a kettő között. Tehát mikor és melyiket használjuk?

Ezen dolgozat célja mindenekelőtt, hogy megvizsgáljuk a toner és az illatosvizek közötti különbségeket és hasonlóságokat. Ezután egy érdekes fordulatot vehetünk, miszerint kiderítjük az arcápolási rutin mikor és milyen helyzetekben javasolt az egyik vagy a másik használata. Érdemes megemlíteni a különböző bőrtípusokból származó személyek számára tervezett termékeket.

Toner

A toner egy alapos tisztító és tisztítószer, amelyet általában a bőr tisztítása után használnak. Latex vagy műanyag golyósító segítségével alkalmazzuk, illetve egy tiszta tamponnal, hogy nyugodtan eltávolítsuk a bőrről a maradék sminket vagy zsírt. A különböző bőrszárazságok miatt, a toner különböző összetevőket, így pl. aloe verát, kamillaolajat, növényi kivonatokat, olívaolajat, kámforokat, koffeint, mézet és útifű maghéjat tartalmaz.

A beadott toner segít megszüntetni a bőr felesleges olaja és zsírját, csökkenti a fényérzékenységet, megtisztítja a bőrt a lenti és maradékoktól, javítja a bőr tónusát és ránctalanítja, minimalizálja az akne és a mitesszerek láthatóságát, elősegíti a sejtek megújulását és feszesíti a bőrt, miközben tonizálja és védi a bőrt a baktériumok és a káros baktériumok támadásaitól.

Illatosvizek

Az illatosvizek ezekben az élettani előnyökben alapulnak, de számos egyéb előnyöket is élvezhetünk. Az illatosvizek általában fiatalító hatásúak, elősegítik a bőr antioxidáns és méregtelenítő funkcióit, erősítik a bőr védiését a külső környezeti hatásokkal szemben, megtisztítják a pórusokat, segítenek a stimuláció elernyesedésében, növelik a bőr rugalmasságát és hidratálják a száraz bőrt. Az illatok és növényi kivonatok biztosítják a bőrhöz megfelelő összetevőket, csökkentve az ingerlékenységet, valamint az öregedés jeleit, ami azt jelenti, hogy természetes megjelenés és hidratáltság élvezhető.

Az illatosvizek növényi összetevőket és természetes alapanyagokat tartalmaznak, amelyek segítenek a bőrödnek regenerálódni és újraépíteni, és segítenek megőrizni annak fiatalságát. A növényi összetevők közé tartozik az aloe, a levendula, a zöld tea, az almabor, a hamvas gyömbér, az avokádó, a körömvirág és a bazsalikom. Ezek a komponensek segítik a bőröd megújulását, csökkentik a pattanások és akne helyi alkalmazását, hogy védi a bőrt a napfénynek való kitettségtől, és megőrzik a bőrtfeszességének és hidratáltságának magas szintjét.

Toner vs. Illatosvizek: összegzés

Összefoglalva, elmondhatjuk, hogy a toner és az illatosvizek ugyanazon célt szolgálják, ami az arcbőr megfelelő tisztítása, ami megakadályozza a sebészeti beavatkozások elterjedését, és megakadályozza a bőrt a seborrhea okozta külső hatásoktól. Azonban, míg a toner bőrünk tisztítására és táplálására szolgál, az illatosvizek erős fertőtlenít révén csökkenti a bőr ingerlékenységi kockázatát és megakadályozza a sebészeti beavatkozások elterjedését. Emellett az illatosvizek csökkentik a bőr öregedési jeleit és a szárazságot is.

Végül is, következtetésünk, hogy azon bőrtípus és tisztítási elvárások alapján, melyeket egyegy személynek meg kell felelnie, mindkét anyag használatát szükséges megállapítanunk, amely a bőrünk számára a legjobb. A toner és az illatosvizek használatának előnyét és edut jól kell mérlegelni minden egyes bőrtípus esetén.

A toner vagy az illatosvíz melyiket tanácsos használni?

Azt javasoljuk, használjon tonert ha kombinált vagy normál bőrű, ha kombinált vagy zsíros bőr