Kifogyott a matt púdered? Fedezd fel a legjobb alternatívákat, amiket otthon is megtalálhatsz

Már majdnem kész vagy a sminkeddel, de most vetted észre, hogy a matt púdered üres? Ne aggódj! Olvass tovább, hogy megismerd a mattító púder négy alternatíváját, amelyeket biztosan megtalálsz otthon!

A sminkelés a kreativitás művészete és nem csak azért, mert a helyes elkészítése művészi képességeket igényel. A kreativitást akkor is fel kell ébreszteni, amikor váratlanul kifogy egy sminktermék, anélkül, hogy még újat vásároltál volna. Ilyenkor másképp kell gondolkodni és gyorsan ki kell találni valamit.

Hogyan tompítsd a csillogást, ha nincs mattító púdered

A smink rögzítése és a bőr fényesedésének megakadályozására általában mattító púdert használunk – ez nyilvánvaló. Ezt minden drogériában, sőt, a nagyobb szupermarketekben is megtalálod. Az online áruházakban is nagy választékban találunk matt púdereket.

Ez nagyszerű, de mi a helyzet akkor, ha nincs időnk elmenni vásárolni, vagy megvárni a kiszállítást, ami mindig legalább néhány napot vesz igénybe? Ha épp kifogyott a matt púder, akkor kereshetsz néhány alternatív megoldást. A jó hír az, hogy számos olyan termék létezik, amelyek segítségével ugyanazt a hatást érheted el, mint a púderrel.

A mattító púder otthoni alternatívái

1. Burgonyaliszt / kukoricaliszt

A legegyszerűbb módja a csillogás tompításának, ha burgonya- vagy kukorica lisztet használsz. Mindkettő felszívja a nedvességet, vagyis a faggyút is képes eltávolítani, megakadályozva ezzel a csillogást. A lényeg azonban az, hogy tudni kell helyesen használni a lisztet – elég egy kis adag is. Hogyan alkalmazzuk a burgonyalisztet a bőrre? Ha a szokásos púder helyett lisztet szeretnél használni, csak tegyél egy kis adagot bármelyik lisztből egy bolyhos ecsetre, rázd le a felesleget és fésüld át az arcodat.

2. Babapúder / talkum / por 

Ezek a púderek mindegyike életmentő lehet számodra abban az esetben is, ha nincs kéznél mattító púder. Elég finomak ahhoz, hogy bababőrre is felvihetők legyenek, így nem kell aggódnod, mert semmilyen negatív hatással nem lesznek a bőrödre. Bár egyesek szerint a talkum ellentmondásos, nem okozhat semmilyen problémát, ha vészhelyzetben használod. De ismétlem, ne használj túl sokat.

3. Száraz sampom 

A száraz sampon egy másik csodálatos termék, amely felszívja a faggyút. A helyzet az, hogy többnyire spray formájában kapható, ami eléggé körülményessé teszi az arcra való használatát. Ezért a következő vásárláskor próbálj meg tégelyben árult száraz sampont találni. Így egy kicsit másképp tudod majd használni, mint amire szánták. Természetesen a száraz sampon mindennapos alkalmazása az arcra nem jó ötlet.

4. Kozmetikai agyag

Íme egy másik teljesen természetes kozmetikum, ami életmentő lehet számodra. A kozmetikai agyagot azok szeretik, akik otthon készítik a szépségápolási termékeiket. A bőr tisztává és táplálttá tételére használják, a kozmetikai agyagokat érdemes beszerezni. Ezek a porított, ásványi anyagokban gazdag termékek két dolog miatt is csodálatosak, ha matt púderként használjuk őket:

– A kozmetikai agyagok felszívják a felesleges faggyút és

– ellátják a bőrt a szükséges tápanyagokkal.

Ami a felvitelt illeti, ehhez használhatsz ecsetet.

A matt púder receptje

Mindenki olyan púdert keres, amelynek megfelelő színe van, hogy ne keltsen furcsa hatást az arcon. A kérdés kicsit bonyolódik, ha otthon szeretnél matt púdert készíteni, mert például a liszt finom fehér árnyalatot hagy az arcon. Hogyan tudod ezt kezelni?

A megoldás egy DIY mattító púder, amely a következőkből készül: burgonyaliszt, kukoricaliszt és kakaópor. Mindössze annyit kell tenned, hogy összekevered ezt a három összetevőt, gondosan megválasztva az arányokat, hogy a bőrtónusodnak megfelelő árnyalatot kapj. Ha pedig egy kis rózsaszín vagy zöld agyagot is hozzáadsz, akkor extra tápláló tulajdonságokkal rendelkező matt púdert kapsz. Az elégedettség garantált!