Hogyan rejtsd el az arcbőrhibákat kamuflázs sminkkel? Hogyan rejtsd el az arcbőrhibákat kamuflázs sminkkel?

Kapaszkodj meg, ha szégyelled néhány arcbőrhibádat, mert rámegyünk, hogy megtudjuk, hogyan rejtsd el őket kamuflázs sminkkel! Bár még mindig szégyellhetjük magunkat ezek miatt, igazából nem túl jelentősek: csak igyekezzünk elfedni őket és továbblépni. A kamuflázs smink használatával könnyedén takarhatjuk el a bőrhibánkat, hogy a tökéletes bőrt láthassuk. Szeretnéd megtudni, hogyan csináld? Olvass tovább!

1. lépés: válaszd ki a megfelelő termékeket

Először is készítsd a megfelelő alapot a bőr takarásához. Ha kamuflázs sminket használsz, ne ragaszkodj túlságosan a korrigálók felhasználásához, mivel néha a színeik megegyeznek a szervezeted természetes színével, amelyet nem szeretnél. Az általános szabály, hogy kezd el krém alapokat használni, amelyek olyan színekkel rendelkeznek, amelyeket az üzletekben találhatunk, és amelyek gazdagabbak és könnyebben használhatók, mint egy vízálló alap. A krém alapok magában foglalják a BB és a CC krémeket is, amelyek néhány szépítő összetevőt is tartalmaznak, például antioxidánsokat és tápanyagokat is.

A kamuflázs smink ideális esetben segíteni fog az extra párnák eltüntetésében, bármilyen pigmenthiányt más színekkel elfedhet, sőt a termékek alacsony reflexiós tulajdonságának köszönhetően a bőr megnyugtatására is használható. Bizonyos termékek pedig sűrűbbek, mint mások, így egyenletes felületet biztosítanak, ami nagyon fontos, hogy egyenletes pürését érjük el.

2. lépés: alaposan tisztítsd meg az arcbőrödet

Ahhoz, hogy bármilyen smink legyen a fejünkre, meg kell tisztítanunk a bőrünket, így a kamuflázs smink esetén is el kell végezni néhány előkészítő lépést. Ha még soha nem tettél ilyet, szerezd be egy jó minőségű arcmosó italporét és habosíts be 5-10 ml-t. Vigyázz, hogy a szögek, amelyeket használsz, ne legyenek túl élesek, mivel az egyik szög túl élénk lehet és karcolhatja az arcbőröd. Az öblítsük le meleg vízzel.

Az arcmosás után kényelmesen fésüld meg a hajadat, és távolítsd el a bőröd mélyrétegeit egy lézersugárral. Különféle bőrbázisok is készülnek, amelyek egykori magasságot kapnak, és a lehető legnagyobb bőrtágító hatást fejtenek ki. A bőrápolási termékek ilyen formájában készültek, mivel a bőr megkötésének kezdeti fázisa általában hámlással kezdődik.

3. lépés: alkalmazd a kamuflázs sminket

Ennek eléréséhez ragassz magadra egy kamuflázs krémet. Az első lépés, hogy megtaláld a megfelelő színt a bőrödnek. Észrevetted, hogy a bőrtípust ez a szakmai módban tesztelik: fedezd fel a csuklódon a színt, vizes törülközővel töröld, és próbáld a kamuflázs krémet egyetlen területen. Aztán hagyd, hogy elveszíti a csillogását, és próbáld meg a színt. Ha helyesen csinálod, akkor a színnek nem szabad ragyognia az arcon, hanem teljesen beolvadnia a bőr színébe.

Kamuflázs krémeket kerülj el a hajszálak alatti vonalaknál, mivel ez legalább kétszeresére növelheti a területet. Azonban vannak olyan kamuflázs krémek, amelyeket enyhén vastagabb rétegben tudunk használni, ami vékonyabb púderré válik, amikor megszárad, ez nem nagyon különbözik a szokásos smink nélküli alapozótól. Ha vékonyabb réteget választunk, ne feledjük, hogy nehéz lesz elfedni a problémás területeket.

Az utolsó lépés, hogy megfelelően ecseteljük a kamuflázs sminket a bőrben. Használjunk speciális ázsiai kamuflázs sminkecseteket, amelyek könnyebben oszlanak el, és kisebb árnyalatokat is képesek bemutatni. Ezek a keményebb szálak méretének köszönhetően lehetővé teszik, hogy könnyedén megfogalmazzuk a sminket. Vegyünk egy kis kamuflázs sminkecsesz