Csiga iszap a pipere táskában. Érdemes kipróbálni?

A gyógyszertárak polcain találkozhatunk csiga iszapot tartalmazó kozmetikumokkal. Különösen az ázsiai márkák szeretik ezt az összetevõt, ami nem is olyan meglepõ, tekintve furcsa európai hagyományaikra. Vajon a csiga iszap tényleg mûködik? Igen, mert számos pozitív tulajdonsággal rendelkezik, melyek serkentik a bõrre kifejtett jó hatást.

Honnan szerzik a csiga iszapot?

A gél textúrájú csiga iszapot tenyésztett csigákból kapják, amelyeket külön kozmetikai célokból tenyésztenek. Az iszap a csiga mirigyeiben termelõdik, ami a lábai alatt van. Ami nagyon fontos, hogy a tenyésztett csigák nem sérülnek meg az iszap összegyûjtése során, mert noninvazív úton jutnak el hozzá.

Mi a csiga iszap titka?

Sok ember undorodik attól, hogy csiga iszaphoz bármi hasonlót is rátegyen az arcára. Érdemes utána olvasni a tulajdonságainak, ami meggyõzhet az iszapot tartalmazó kozmetikumok használatára. A csiga kibocsátott anyagának  erõs regeneráló tulajdonságai vannak, amely láthatóan javítja a bõr minõségét. Ez azért van, mert magas tartalmú vitaminokat (A,C és E), allantoint, glikolsavat, elasztint és az emberi bõr természetes összetevõit, vagyis a kollagént tartalmazza.

Mire használjuk a csiga iszap kozmetikumot?

A csiga iszap kozmetikum népszerûsége nem jött a semmibõl. Egyre többen szeretik használni ezt az ázsiai szépség titkot. Milyen problémákat old meg a nagy mennyiségû csiga iszapot tartalmazó kozmetikum? Legalább nyolcat (bár sokkal több is van), mert a csiga iszap:

  • beazonosít minden bõrproblémát,
  • segíti a pattanásos kezeléseket (rosaceat is),
  • jelentõsen lassítja az öregedési folyamatot,
  • hidratálja a bõrt,
  • a hegek és elszínezõdések tõle kevésbé láthatóak,
  • összehúzza a pórusokat ,
  • ránctalanító tulajdonságai vannak,
  • csillapítja a bõr irritációkat.

Csiga iszap tiszteletbeli összetevõje számos fiatalító szérumnak, arckrémnek és arcmaszknak.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük