Mit tudsz a szemkörnyékápolásról?

A szem körüli vékony és érzékeny bőr különleges ápolást igényel. Más termékekre van szüksége, mint amit az arcodra használsz. Ha a sötét karikák, a szarkalábak vagy a puffadt szemek folyamatosan zavarnak, tudd meg, hogyan ápold helyesen a szem alatti bőrt.

Speciális szem bőrápolás

Miért kell a szem alatti bőrt másképp kezelni, mint a test és az arc bőrét? Mert teljesen más a szerkezete. A szem körüli bőr sokkal vékonyabb, mint az arc más részein lévő bőr – nagyon kevés faggyúmirigye van és nagyon gyorsan kiszárad. Ráadásul a szem bőre nem rendelkezik sem zsírréteggel, sem a kollagénből és elasztinból álló erős szerkezettel. Ehelyett aktív izmok vannak alatta és rendkívül hajlamos a ráncok megjelenésére. Ráadásul a szem bőr alatt a vér és a nyirok lassabban kering, ami allergiás reakciókat és duzzanatokat vált ki.

Szemkörnyékápoló termékek

Fontos, hogy tisztában legyél azzal, hogy a szem bőre ki van téve az irritációknak és az allergiának. Ha ezen a területen irritáció éri a bőrt egy kozmetikum alkalmazása után, azonnal abba kell hagyni a használatát és a bőr megnyugtatására kell koncentrálni. Emellett olyan hidratáló termékeket kell használnod, amelyeket erre az arcterületre terveztek. Természetesen nem szabad megfeledkezned a smink eltávolításáról – ha kihagyod ezt a lépést, nagy valószínűséggel szemirritáció, kellemetlen érzés és szélsőséges esetben  bőrbetegségek és szembetegségek alakulhatnak ki.

A szem bőrre ható legjobb összetevők

A szem bőr kényeztetéséhez olyan termékekre van szükséged, amelyekben növényi olajok és vajak, C-vitamin, szőlőmagkivonat, peptidek, csiganyálka, méhméreg, ginkgo-kivonat, zöld tea és alga található. Ezeket az anyagokat könnyű formulákban kell tartalmazniuk, amelyek jól felszívódnak és nem hagynak zsíros réteget a bőrfelületen.

Hogyan kell alkalmazni a szemránckrémet?

Nagyon gyengédnek kell lenni. A krémet az ujjbegyeiddel vidd fel a felső és alsó szemhéjra. Nem szabad nyújtani vagy dörzsölni a szem alatti bőrt. A paskoló mozdulat az ideális – ez ráadásul fokozza a véráramlást, feszesíti a bőrt és javítja a bőr tónusát.