Minden bőrtípus más szükségletekkel bír

A bőr az emberi test legnagyobb szerve, és számos jelentős funkciót tölt be. Ebből adódóan rendkívül fontos, hogy megfelelően gondoskodjunk róla. Az első és legfontosabb lépés a bőrtípusunk megismerése. A bőrtípusokra általánosan úgy hivatkoznak, mint az olajos, száraz, normál és érzékeny bőr. Mindegyik típusnak megvannak a maga sajátosságai és speciális szükségletei.

Olajos bőr

Az olajos bőr az akkor fordul elő, amikor a faggyúmirigyek túl sok olajat termelnek. Az olajos bőr jellemzően fényes, zsírosságot érezhetünk rajta, és a pórusok nagyobbak. Az olajos bőr ápolásának egyik alapvető eleme a megfelelő tisztítás. Olyan termékek használata javasolt, amelyek eltávolítják az olajfelesleget, de nem szárítják ki a bőrt. A hidratálás is fontos, de olyan hidratáló szert kell választani, amely nem zsíros vagy olajos.

Száraz bőr

A száraz bőr a bőr természetes olajának alacsony szintjét tükrözi. Jellemzően érdes és húzódó érzésű, a szárazságtól a pórusok gyakran alig láthatók. A száraz bőr ápolásának legfontosabb eleme a hidratálás. Az alapos tisztítás után intenzív, gazdag hidratálót kell használni, amely segít a bőr védelmében és táplálkozásában.

Normál bőr

A normál bőrtípus az ideális állapot, amikor a bőr természetes olajszintje egyensúlyban van. Ebben az esetben a bőr sem zsíros, sem száraz, a pórusok sem nagyok, és általában problémamentes. A normál bőrtípust rendszeres, könnyed ápolással kell karban tartani, azaz rendszeres tisztítással és hidratálással.

Érzékeny bőr

Az érzékeny bőr általában nagyon érzékeny a különböző kozmetikai termékek, illatanyagok és kemikáliák hatására. Az érzékeny bőrű emberek gyakran szenvednek bőrirritációtól, viszketéstől, bőrpírtól vagy ekcémától. Az érzékeny bőrápolás során különösen fontos az, hogy termékeket válasszunk, amelyek kifejezetten az érzékeny bőr számára készültek, és elkerüljük az irritáló összetevőket tartalmazó termékeket.

Bőrápoló termékek kiválasztása bőrtípustól függően